>
Alora

Zanimljivosti

Malim pobedama do velikog osmeha.

Jasno je po čemu ćemo pamtiti prethodnu godinu. Pandemija je donela promene u živote svih nas i drugačiji način funkcionisanja. Sve što je novo i nepoznato, stvara neizvesnost, nelagodu i strah. Mnoge je direktno pogodila, a svima nama je donela stres koji i dalje traje, jer je očigledno da će pandemija biti dugoročniji izazov u našim životima, nego što smo u startu mislili. Stres je doživljaj da smo pod velikim pritiskom, da smo preopterećeni, i predstavlja opštu reakcija organizma na zahteve da se prilagodi izmenjenim uslovima unutrašnje i spoljašnje sredine. Neizvesnost od toka pandemije, nemogućnost planiranja budućnosti, strah od materijalne nesigurnosti, briga za sopstveno i zdravlje bliskih i tuga zbog gubitka bliske osobe su sutuacije koje dovode do kumulativnog efekta stresa, i predstavljaju značajan faktor u narušavanju našeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Svi se suočavamo sa stresom, i svi drugačije reagujemo na istu situaciju.

Postoje tri vrste situacija: situacije koje imaju moguće praktično rešenje, i tada nas određena doza zabrinutosti pokreće da rešenje pronađemo. Druga vrsta su situacije koja će se tek vremenom poboljšati i postoje okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Ukoliko elimišemo zabrinutost, u drugoj i trećoj vrsti situacija, umanjićemo efekte stresa na sopstveno zdravlje.

Mnogobrojna neprijatna osećanja sa kojima se suočavamo, nekada ne možemo ni jasno da definišemo, ali su znak da je ugroženo nešto što je nama bitno. I pozitvne i negativne emocije nas pokreću na akciju. Na sopstveno ponašanje i svakodnevne aktivnosti možemo sami da utičemo. Potrebno je da menjamo odnos prema sebi i ličnim prioritetima, odnos prema obavezama I vremenu namenjenom za ono što volimo I što nam prija. Šta u toku dana od obaveza možemo da preskočimo, a u čemu od dostupnih aktivnosti možemo da uživamo? I naše želje se zajedno sa nama menjaju.

Šta su nam prioriteti koje ne želimo da zaobiđemo? Međutim, nekada za stvari koje su nam važne nemamo dovoljno energije i snage, i ulažemo veći napor nego inače da ih realizujemo.

Ukoliko se ovakve situacije ponavljaju javiće se hroničan umor, psihička i fizička napetost, nesanica. Osećanje usamljenosti i dosade može dodatno da nas optereti. Brza rešenja nisu opcija. Alkohol može da donese trenutno olakšanje, a zapravo je put ka stvaranju novog problema. Lekove za smirenje može da na osnovu procene prepiše jedino lekar, a nekada nas naše tegobe remete ali ne onesposobljavaju. Biljni preparat Alora Ultra kao dijetetski suplement je namenjen za simptome blage napetosti i anksioznosti koje ne ispunjavaju dijagnostičke kriterijume mentalnih poremećaja.

Razmislimo, da li smo nekada prestrogi prema sebi? Zaboravljamo da imati „loš dan“ je univerzalno ljudstko iskustvo, koje smo svi doživeli. Zapravo, potrebno je da rearganizujemo našu dnevnu ritinu i postavljamo kratkoročne ciljeve, pa neće izostati ni njihova realizacija. A tada nagradimo sebe, jer važno je slaviti male pobede. A svaka mala pobeda nam donosi osmeh na lice i optimizam, a samim tim i energiju i polet da trenutnu situaciju doživimo kao prolaznu i da sačekamo povoljan razvoj događaja. I zato, neka osmeh bude naša nova svakodnevica.

Alora ultra

Ostale zanimljivosti

Predstavništvo Nobel Ilac Sanayii Ve Ticaret A.S.
Brane Crnčevića 5 | 11000 Beograd | Srbija
Web: www.nobelpharma.rs